16.01.2009

Ayni yolda yuruyoruz biz



Buyuk takimlar, ezeli rekabetler spora ve ozellikle futbola tad katar, renk verir.
Hele bizim gibi ulkeler icin hayati degeri vardir. Ulkemizin en buyuk spor olayidir FENERBAHCE - GALATASARAY derbileri. Haftalarca konusulur, gundemi mesgul eder. Her iki taraf icinde ne denirse densin cok buyuk onem ihtiva eder.
17 Ocak 2009'da 100. yilina girecek bu ezeli ve edebi rekabete nasil bu kadar bos ve uzak kalabiliyoruz? Dunyanin baska yerinde olsa festival tadinda gecirilecek bir gunu neden onemsemiyoruz? Evet, her iki takiminda oynamasi gereken maclar tam bu gune denk gelmis. Ota boka crismisa fikstur degisiyor da boyle bi kutlama icin mi degistirilemeyecek/ertelenemeyecek?
Her iki takimda ruya takim secseydi anketlerle gecmisten bugune genis bir cerceve icinde yasan butun oyuncularin katilacagi bir oylama sonucunda 18'erlik iki takim yesil sahalarda mucadele etseydi. Lefter'i izlerdik belki Metin Oktay'i goremesekte.

Olmuyor mu en azindan beklerdim ki bunca dernekten iki tanesi ortaklasa bir halisaha organizasyonu duzenlesin. Herkes yanyana birlikte bu mactan keyif alsin, gulup eglensin. Torunlarimiza anlatabilecegimiz efsane bir ani olarak yer etmeliydi. Hatta torunumuz inanmayip, fener-cimbom ozel mac yapmis kavga cikmamis diyor dedem, iyice bunadi artik demeliydi.

Bir macla dost olacak degil ya tribunler.

not: 100. yila yarasir bir tribun kavgasi organize edilmeliydi en azindan, su siseleri, donerler hatta mekan olarak vapur kullanilmaliydi.

Hiç yorum yok: