15.01.2009

yolculuk ?


son gunlerde yeni bir is alindigi soyleniyor. daha dogrusu abi firmamizin aldigi isin zemin islerini biz yapacakmisiz. Vayyy dioruz kriz ortaminda bile cesitli ulkelerde is aliniyor. Demekki yurtdisinda kriz yok. Hayir zaten buralara ugramiyor hamdolsun teget geciyor, yakin olunca korunuyor ekonomi de insanlar da. konudan sapiyorum gene gibi geldi, hic hoslanmadim.
is olunca adamdan yanada skintimiz yokken kimler gitsin kimler kalsin ki acaba diye papatya fali acmaya baslamis buyuklerimiz. bizi de bi heyecan sardi tabi. Hemen arastirmalara basladik. Piyango vurursa hazirlikli olmak gerekiyor, nede olsa onumuzde nasil harcarim diye dusunmek icin uzun bir vakit olan milyoncuklardan bahsedemiyoruz. Bir haber hoop bavul hoop ucak hoop oradasin, artik nereyse ora. Paltomu gerekir, mayosuz gidilmez mi, alkol tuketiminde limitler nedir, kuru gida onemli bir ihtiyac mi yoksa acik bufemiz mi olacak? bu devirde karsi istihbarat onemli.
Ilk olarak gene deniz kenarinda olacagini ogrendik. Sevindim. Denizsiz bir yerde calismak istemem, hele de burasi denize sadece 50 metre iken. Hos ormanlik bir yerde olabilirdi, dagin yamacinda bir vadi icinde. Gun asiri mangal yapar, spor icin yabani hayvanlarla guresirdik. Simdilik kayikla acilip balik tutmak ile yetinebiliriz. Kopekbaligi yakalarsak es kaza, bi iki forograf cekip birakiriz (belkide birakmaz balina icin yem yapariz). Yemekler onemli detayli bi arastirma yapma imkanimiz olmadigi icin "ne kadar kotu olabilir ki" sikkini isaretleyip devam ettik. Sicak ve bol nemli oluyormus, buradan daha bunaltici olma ihtimali azda olsa can skici. Yani daha ne kadar nemli olabilir ki suda mi calisacagiz?!?! Yatacak yerler santiyede olabilirmis guvenlik acisindan daha uygun olacagini ogrenmemizle ne guvenligi dememiz bir oldu. Mohom insanlar oldugumuzdan dolayi bizi askerler koruyacakmis. Saka saka hemen abartmayalim o kadar da deil, sadece icsavas oldugu icin ulkede olasi bir saldiri nedeni ile binanin insaatin aksamasin diye asker koyuyorlar bizle alakasi yok. Simdilik bu kadar ogrenebildik fakat arastirmalarimiz suruyor. Korsanlara karsi onlem olarak denizden de korumamiz olacak mi, salgin hastaliklar neler, alkol ve eglence ne duzeyde sorularina cevap alir almaz Cibuti'ye gidip gitmemek icin derin dusuncelere dalabilirim sanirim (daha once bileti kesmezlerse tabi).

Hiç yorum yok: