29.07.2009

little red riding hood

"Alice In Wonderland" 2010'da gosterime girecek heyecan ve merakla bekledigimiz yeni Tim Burton ve Depp filmi. Pek tabi 2010 icin heyecanlandiran tek film degil. "The Last Airbender" icin her ne kadar Shyamalan efsanesini goz onune alarak beklentilerimi dusuk tutsam da James Cameron'un yazip yonettigi "Avatar" 2009-2010 gecisini izleme sansina erisecekler icin mukemmellestirecektir. Ozelliklede IMAX sinamalarinin bu film icin Amerika'nin cogunda tadilata girdigini dusursek, hafizalarimizdan uzun sure cikmayacak bir film olacagi kesin.



Cizgi karakterler bu kadar on plana cikmis ve heyacanla usta eller tarafindan beyaz perdeye aktarilmasi beklerken "Kirmizi Baslikli Kiz" masalinin mutlaka siraya alinmasi ve bir an once cekilmesi istiyorum. Yetkililere buradan sesleniyorum Lutfeeennn!! Gothic havasi var gore'a kacmadan yeteri kadar kan ve gerilim ile masalin alt metinlerinde ki vurucu noktalar "+16" ibaresi yardimi ile seyirciye verilebilir. Ozune sadik kalarak ufak degisiklikler ile renkledirebilir hatta, kizin yasinin 12-13lerden 18-19larda kabul edilmesi, ne de olsa o kadar masum bir masal olduguna hala inanmiyoruz dimi?
Yazarin James Cameron olmasi kaydi ile yonetmen koltugunda biraz rutuslamalarinin yardimi ile Tim Burton'un guzel bir eser ortaya cikaracagindan hic suphem yok. Cameron neye elini atsa tam olmasi gerektiginden hep biraz daha iyi yapiyor lakin tek neden bu degil Tim Burton'un tek basina film cekmesine mesafeliyim.




Kirmizi baslikli kizda Samaria Armstrong'tan baskasi olamaz! Yakismaz ki.

Hiç yorum yok: